SSB

Saltsjöbadens Musikskola


Saltsjöbadens Musikskola bedriver musikundervisning vid flera skolor i Saltsjöbaden med omnejd, och hos oss kan du lära dig spela piano, gitarr, elbas och sjunga i kör eller i sånggrupp. Våra handplockade och engagerade lärare är aktiva musiker och sångerskor, och är utbildade vid Kungliga Musikhögskolan och Stockholms Musikpedagogiska Institut.


Vi på Saltsjöbadens Musikskola sätter eleven och musiken i centrum. Alla barn och ungdomar ska få en god musikalisk grund som utgår ifrån deras lust och kreativitet! Saltsjöbadens Musikskola bedriver undervisning i grupp i de lägre åldrarna, vanligtvis de två första terminerna. I gruppen lär man sig grunderna i instrumentalundervisning tillsammans och övar från början upp en känsla för samspel. Andra egenskaper som övas upp är lyhördhet, gehör, timing, vänta på sin tur, periodkänsla. Efter de inledande terminerna i gruppundervisning sker en individualiseringsprocess, där grupper knoppas av till mindre för att slutligen trattas ned till enskild undervisning.


Varje termin avslutas med en hejdundrande konsert!


Saltsjöbadens Musikskola startade 2008 med 14 elever och har vuxit sedan dess.

 

 


Rektor

Johanna Dahlström Johnsson är utbildad pianolärare med lång erfarenhet av pianoundervisning på skilda nivåer.

Hon är utbildad på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Johanna har arbetat med olika typer av projekt, bland andra fortbildning av lärare, samt ackompanjemang. Hon spelade som tonåring med tjejbandet Svea och har på senare år samarbetat med ett antal sångerskor och ensembler.

Vill du välja denna skola?

Gå vidare till Musikskoleval NackaCopyright © All Rights Reserved